Ja det kan man men vi gör allt vi kan för att deltagaren skall bli godkänd. Det handlar oftast om olika mycket tid i den praktiska delen eller att man får skriva om teoriprovet. Utbildningen kräver både godkänt skriftligt prov och godkänt på varje trucktyp man vill ha behörighet på.
Truckutbildningar - öka er säkerhet med vår truckutbildning
Att arbeta säkert är viktigt. Därför är truckförarens kunskap och erfarenhet högt prioriterat på arbetsplatsen. Windings truckutbildning genomförs enligt TLP 10 och ger kursdeltagare den dokumenterade teoretiska och praktiska truckkunskap som krävs för säkert och tryggt truckkörande.
Många av dagens yrken kräver tunga lyft och förflyttning av stora detaljer. Truckutbildningar är en effektiv metod som bidrar till färre olyckor, ökad säkerhet och förbättrad arbetseffektivitet på arbetsplats där truckar används. Truckutbildningen genom Windings utgår från den aktuella läroplanen TLP 10 som tagits fram av arbetsmarknadens parter. Det ger dig som truckförare en truckutbildning med nödvändiga kunskaper om både hantering och säkerhet genom utbildningens teoretiska och praktiska moment.
Vår truckutbildning sker med eTruck vilket innebär att teorin görs som självstudie på webben. Teorin motsvarar behörighet A+B. eTruck kan användas till truckutbildning av både nybörjare och mer erfarna förare samt lämpar sig perfekt som repetitionsutbildning för erfarna truckförare som behöver uppdatera sina kunskaper. Teoridelen kan genomföras på de flesta språk.
Windings truckförarutbildningar genomförs i första hand på våra fullutrustade anläggningar i Värnamo, Mellbystrand, Vetlanda och Ljungby. Om det finns förutsättningar kan truckutbildningar även ske ute hos kund.
Windings utbildningar genomförs på flera orter i norra och södra Småland samt Halland och Skåne.
Om du söker truckutbildning i Växjö eller norra Skåne har du kommit rätt. Vi har många deltagare härifrån och du tar dig enkelt till våra fullutrustade anläggningar med bil eller kollektivtrafik
Kursstart: Varje vecka på alla orter.
Den vanligaste truckutbildningen där teorin omfattar alla truckar inom A+B. Praktiskt handlar det oftast om färre truckar och vi fokuserar på de som behövs på arbetsplatsen. Kommer deltagarna från bemanning eller omställning har vi ett grundpaket som innehåller A2-A4, B1-B3. Varje trucktyp kräver godkännande i den praktiska delen för att ge behörighet. Teorin läser deltagaren som självstudie på webben innan man kommer till oss för teoriprov och praktik.
Här får du möjlighet att skaffa behörighet på Hjullastare och teleskoplastare. Utbildningen för hjullastare och teleskoplastare, även kallad truckkort C inkluderar de tyngsta maskinerna och vänder sig därför till dig som i yrket ska hantera lyft och förflyttning av större och tyngre gods med tex skopa, gafflar, skotta snö eller använda andra redskap i första hand på hårda ytor. Teorin läser deltagaren som självstudie innan man kommer till oss för teoriprov och praktik.
Efter några år kan det vara klokt att uppdatera och fräscha upp sina kunskaper, vilket bidrar till större riskmedvetenhet och säkrare förare. Även de som inte kör truck, men arbetar i truckens arbetsområde har stor nytta av truckförarutbildning repetition. I standardupplägget ingår utbildning med teori 3 timmar. Utbildningen varvas föreläsning, praktikfall och grupparbete med övningsuppgifter. Vi skräddarsyr gärna utbildningen om ni har särskilda önskemål.
Frågor och svar
TLP10 är en förkortning för Truckläroplan 10. Läroplanen är framtagen av arbetsmarknadens parter och innehåller riktlinjer samt färdighetsmål för deltagare i en truckutbildning.
Det kan vi inte veta i förväg. Självstudien innan man kommer till oss tar ca 4-6 timmar. Första dagen hos oss skriver man teoriprovet på morgonen. Därefter genomgång av truckarna och sedan praktik hela dagen. Beroende på tidigare erfarenhet är vissa klara första dagen och andra bokas in för mer praktik. Normalt tar en utbildning 2-3 dagar inklusive självstudien men inget vi kan garantera.
Ja, alla som kör truck skall ha utbildning enligt Arbetsmiljöverket. I enlighet med AFS 2006:5 skall alla truckförare ha de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att få framföra truckar på arbetsplatsen. Arbetsmarknadens parter har kommit överens om att utbildningen skall följa TLP 10 (truckläroplan 10)
Förutom godkänd utbildning skall arbetsgivaren utfärda skriftligt körtillstånd innan truckföraren får köra på arbetsplatsen.